Augmented Energy

Digitalisering en innovatie zijn een belangrijk onderdeel in het beheer van het hoogspanningsnet. De energie-infrastructuur verandert en werkprocessen moeten efficiƫnter en veiliger. Augmented Energy is een professionele on-site datamanagementtool die gebruik maakt van Augmented Reality (AR) functionaliteit om alle medewerkers maximaal inzicht te geven in data in en rond een hoogspanningsstation.

Het doel van dit project was een proof-of-concept dat werkelijk gebruikt maakt van GPS en on-site functionaliteit. De applicatie wordt gebruikt voor demonstraties als startpunt voor gesprekken met verschillende netbeheerders. Augmented Energy is ontwikkel als oplossing voor de volgende uitdagingen:

Mijn bijdrage aan dit project was de ontwikkeling van het applicatieconceptontwerp op basis van functionaliteitseisen van Operations manager Energy Maarten-Jan van Blijswijk bij Soltegro. Daarna ontwikkelde ik de Unity applicatie onder supervisie van Tech lead Alexander van der Kolk. De modellen zijn omgezet van BIM-bestanden van bestaande stations. Vuforia AR-software wordt gebruikt als augmented reality-platform.