Star Avalanche

Star Avalanche is een top-down space shooter. Je hebt een zeer aanpasbaar schip en 10 verschillende missies, waarbij de speler wordt uitgedaagd door golven van vijanden die steeds moeilijker worden. Spelersstatistieken worden bijgehouden, meerdere moeilijkheden worden ondersteund, er is ondersteuning voor Xbox-controllers en natuurlijk boss fights!

Hieronder een line-up van de beschikbare tegenstanders.

Download

De gehele game is te downloaden door op onderstaande knop te knikken. Gebruik Winzip of Winrar om het .rar-bestand te openen. Eenmaal uitgepakt dubbelklik op 'StarAvalance.exe' om de game te starten.

(111mb)

Bediening

Hieronder een overzicht van de besturingsschema's voor het spel. De game biedt ondersteuning voor enkel toetsenbord, muis/toetsenbord en Xbox-controller. De menu's worden allemaal met de muis bediend.

Keyboard only control scheme
Movement
Weapon Fire
Launch Nuke
Activate Device 1
Activate Device 2
Activate Menu

Mouse/ keyboard control scheme
Movement
Weapon Fire
Launch Nuke
Activate Device 1
Activate Device 2
Activate Menu

Xbox controller control scheme

Movement
Weapon Fire
Launch Nuke
Activate Device 1
Activate Device 2
Activate Menu

POWERUPS

Hieronder volgt een lijst met power-ups die in het spel verschijnen. Een voor een worden ze geïntroduceerd. Als ze eenmaal deel uitgemaakt hebben van een missie, zullen de power-ups willekeurig verschijnen. De upgrade Nucleus verkort passief de tijd tussen powerup-spawns. Als de speler de Nucleus kiest, zullen het effect en de duur van power-ups ook aanzienlijk toenemen.

NUKE
Met de Nuke-powerup kun je het scherm leegmaken met de spatiebalk of A op de x-box-controller. Daarna kun je een Nuke gedurende 30 seconden niet meer gebruiken. De NUKE powerup wordt geïntroduceerd in level 1.
SHIELD
De Shield Powerup vult je schild tot de maximale capaciteit. De upgrade SHIELD ENGINE verhoogt de maximale capaciteit van je schild. De SHIELD power-up wordt geïntroduceerd in level 2.
HYPER SPEED
De Hyper-Speed ​​Powerup verhoogt je vliegsnelheid met 50% gedurende 12 seconden. Tijdens de Hyper-Speed ​​Powerup kun je niet worden afgeremd. De HYPER SPEED power-up wordt geïntroduceerd in level 3.
ULTRA SHIELD
De Ultra-Shield Powerup maakt je schild 12 seconden lang ondoordringbaar voor alle schade. De HYPER SHIELD-power-up wordt geïntroduceerd in niveau 4.
AUTO TURRET
De Auto-Turret Powerup monteert een kanon bovenop je schip dat 12 seconden lang vijanden automatisch beschiet. Auto-turret-schade en schietsnelheid kan worden verhoogd door je Blasters te upgraden. De power-up AUTO TURRET wordt geïntroduceerd in level 7.
ULTRA DAMAGE
De Ultra-Damage Powerup vermenigvuldigt je schadeoutput keer drie voor 12 seconden lang. De ULTRA DAMAGE-power-up wordt geïntroduceerd in level 9.

CONFIGURATIE

Hieronder alle onderdelen die vrijgespeeld kunnen worden in het configuratiemenu van het schip. De speler kan tegelijkertijd 1 primair wapen, 4 secundaire wapens, 1 motor en 2 devices uitrusten. Het primaire wapen heeft een vijfhoekig icoon, het secundaire wapen heeft een zeshoekig icoon, de motor heeft een rond icoon en de apparaten hebben een vierkant icoon. Alle upgrades bieden ook een passieve bonus, zodat punten die in low-level upgrades zijn geplaatst later in het spel voordelig blijven.

FLAREGUN
De Flaregun biedt een solide verdediging in de ruimte en voegt een kans toe om Burning Effect op vijanden toe te passen. De ultieme ontgrendeling - Verbranding - zorgt ervoor dat elke Flare-impact vurige sporen veroorzaakt voor extra schade. De passive verlengt de duur van alle brandende effecten op je vijanden.
FIBRO-MES
Het Fibro-zwaard geeft je schip een enorm plasmazwaard, waarmee je een fase-effect op vijanden kunt toepassen. De ultieme ontgrendeling - Shield Charge - laat je een oprukkende schildmuur om je heen ontketenen. De passive vermindert de duur van alle statuseffecten op uw u.
DEELTJESSTRAAL
De deeltjesstraal is een continue laser die zich uitstrekt tot de eerste vijand die hij kan raken. Heeft een wijziging om Slow Effect toe te passen op vijanden. De ultieme ontgrendeling - Verdeelde pulsversterking - je krijgt 2,5% schade als schild gedurende 8 seconden na 15% schildconversie. De passive zet een klein percentage van alle schade om in schild.
BLASTERS
De Blasters schieten snel formidabele energieschoten met hoge snelheid. Blaster heeft de kans om voltreffereffect toe te passen op impact. De ultieme ontgrendeling - Richocet - geeft elke Blaster-impact 33% kans op Ricochet. De passive verhoogt de schade van alle spelers.
RAKETEN
Raketten zijn projectielen met gemiddelde snelheid die enorme schade aanrichten, met een kans om Burning Effect toe te passen. De ultieme ontgrendeling - Verbranding - zorgt ervoor dat je raketten een Burning Effect toepassen. De passive geeft alle wapens de kans om Burning Effect toe te passen.
RAILGUN
De Railgun vuurt langzaam energieschoten af ​​die alle vijanden in een verticale lijn doorboren met de kans om voltreffereffect toe te passen op impact. De ultieme ontgrendeling - kritieke doorboring - vergroot de kans om voltreffereffect toe te passen voor elke vijand die tegelijkertijd wordt geraakt. De passive verlengt de duur van alle voltreffereffecten op je vijanden.
POWERSHIELD
Het Powershield is onmisbaar als je wordt geraakt door vijanden, omdat het je verdediging aanzienlijk verbetert. De ultieme ontgrendeling - Ultra Shield - vergroot je schilden nog meer. De passive vergroot je schilden, zelfs als het powershield niet is uitgerust.
KERN
De Nucleus Reactor verbetert alle power-ups aanzienlijk. De ultieme ontgrendeling - Renewal - geeft je schild elke keer dat je een power-up gebruikt een boost. De passive verkort de tijd voordat de volgende power-up wordt uitgezet.
CATACLYST REACTOR
De cataclyst-reactor duwt de duur en het effect van alle statuseffecten. De ultieme ontgrendeling - Chaos theorie - maakt statuseffecten nog effectiever. De passive verlengt de duur van alle statuseffecten.
UITSLAG
Het Subterfuge Device kan worden gebruikt om vijanden voor je af te leiden en ze van een afstand te vernietigen. De ultieme ontgrendeling - Phase Clear - laat je klonen fasestralen afschieten, waarbij Fase-effect op alles. De passive verhogingskans om Fase-effect op alle wapens.
EMP-GENERATOR
Met het EMP-generatorapparaat kun je vijanden uitschakelen waarmee je in contact komt door Langzaam effect. De ultieme ontgrendeling - Electric Discharge - zorgt ervoor dat je willekeurig elektrisch schiet. De passive verhoogt je bewegingssnelheid.
MOBIELE TURRET
Speler zet een geschutskoepel in die kogels en raketten naar vijanden schiet. De ultieme ontgrendeling - Strategisch verdedigingsinitiatief - geeft de speler en zichzelf een verdedigingsbarrière die 20% schade absorbeert. De passive vergroot het effect van alle brandende effecten op je vijanden.

STATUS EFFECTEN

De game bevat statuseffecten die door bepaalde wapens kunnen worden toegepast. Vijanden kunnen ook statuseffecten toepassen. Het effect en de duur kunnen worden verbeterd door scheepswapens, motoren en devices te upgraden.

Burning Effect op een vijand doet 5% van zijn leven als schade per seconde gedurende 5 seconden
Phase Effect op een vijand en zijn wapens en botsingen brengen 50% minder schade toe gedurende 5 seconden.
Crit Effect zorgt ervoor dat je die vijand 5 seconden lang dubbele schade toebrengt.
Slow Effect vertraagt ​​de vijandelijke beweging gedurende 5 seconden.

CHEAT CODES

What is an old-school arcade shooter without cheat codes!? Press the following letter combination at the same time, while ingame (space screen).

BMI Boost to level 20 (max)
YUM Instant level complete