Wavin AR

Tijdens de cursus tot BIM-coördinator kwam ik in contact met een Wavin-producteigenaar. Dit contact heeft tot meerdere kleine opdrachten geleidt, die ik vanuit Soltegro voor Wavin gedaan heb.

Wavin AR is een informatieve Augmented Reality tablet-applicatie die Wavin-producten uit verschillende bovengrondse en ondergrondse oplossingen van Wavin Nederland op een interactieve manier presenteert. Het maakt gebruik van ARkit voor Unreal 4. De gebruiker kan door ”het huis van de toekomst” navigeren op zoek naar innovatieve Wavin-oplossingen. Eenmaal gevonden, tikt de gebruiker op de Wavin-oplossing om een informatieve animatie te starten, waarin de Wavin-oplossing in AR wordt getoond. Voor deze opdracht heb ik een BIM-conversie uitgevoerd, UI/UX ontwerp gemaakt en de animaties in Epic Unreal 4 gemaakt.

Een instructievideo voor de Wavin Academy is ook in opdracht voor Wavin ontwikkeld. De Wavin Academy is een vaste locatie op het Wavin-kantoor waar bouwbedrijven, aannemers en monteurs de voordelen van Wavin-producten leren. Bij binnenkomst is Wavin AR onderdeel van de Wavin Academy en om te weten Wavin AR werkt is er een informatievideo ontwikkeld. Een voice-over is aangeleverd door Wavin.

De ontwikkeling van een 3D-print model is een andere opdracht voor Wavin. Hier heb ik gebruik gemaakt van een aangeleverd BIM-model voor afmetingen en alle details. Het model is gemaakt met Autodesk Maya en teruggeleverd aan Wavin. Zij hebben met model laten 3D-printen.

Visuals voor de offertes voor de verschillende opdrachten maken was ook onderdeel van mijn werkzaamheden.